Kosttilskud og CBD

Fødevarestyrelsen har opdateret orienteringen om CBD, kosttilskud og Novel Food, så det flugter med den nylige ændring af EU’s Novel Food katalog.

‘Følgende produkter af hamp anses ikke for at være novel food: Hampefrø, frømel, proteinpulver fra frø, samt frøolie fra sorter af hampeplanten.’

‘Nuværende status er, at ekstrakter af Cannabis sativa L. og afledte produkter indeholdende cannabinoider er omfattet af novel food reglerne. Dette gælder såvel ekstraktet som produkter, hvortil ekstraktet er tilsat som ingrediens. Det samme gælder for ekstrakter af andre cannabinoid-holdige planter samt for syntetisk fremstillede cannabinoider.’

Fødevarestyrelsen anbefaler, at virksomheder inden anmeldelse af et CBD-holdigt produkt som kosttilskud tager kontakt til Lægemiddelstyrelsen og får afklaret, at der ikke er tale om et lægemiddel.

Cannabis Danmark anbefaler desuden, at virksomheder som ønsker at markedsføre hampprodukter, hvad enten det er som ikke-Novel Food eller som Novel Food (efter ansøgning er godkendt), at man læser reglerne for markedsføring og anprisninger på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Cannabis Danmark har ingen holdning til, at man sælger og tjener penge på CBD-produkter som kosttilskud eller hamp som fødevarer, men har en holdning til, at det sker efter reglerne, som gør det til et legalt produkt, der tager hensyn til forbrugersikkerheden. 

Vi håber på, at producenter af CBD-produkter vil gå den legale vej, hvilket der er mulighed for med godkendelse som Novel Food, og at forbrugerne får en legal og sikker tilgang til CBD, som kosttilskud.

Læs mere om ansøgning til Novel Food her