Sekretariat


Rikke Jakobsen – Sekretariat

Iværksætter af to omgange med egen virksomhed og har arbejdet med kommunikation i flere forskellige brancher. 25 års politisk og organisatorisk erfaring. Uddannet Bach. i Ernæring og Sundhed.

Hvorfor jeg er med i Cannabis Danmark: Efter min opfattelse så har man, hvis man har evnerne, en forbandet pligt til at hjælpe civilsamfundet. Derfor var jeg medstifter af Medicinsk Cannabis Forening Danmark i 2014, efter min egen far brugte cannabis til at lindre sin cancersygdom. Viden derfra bærer jeg med over i Cannabis Danmark, så vi får ordnede forhold for alle syge, der kan have gavn af cannabis til medicinsk brug, tydelig forskning på området og et mål om, at få Danmark helt op i superligaen, hvad angår cannabis som helplantemedicin.


Marianne Højgaard Jensen – Sekretariat 

Har arbejdet med sårbare børn og unge med særlige behov inkl. domssanktioner. Special støtteperson i familiesager, hvor unge med sociale og psykiske problemer er udfordret med misbrugsforhold. Har siden 2013 opbygget kontakt til internationalt patientnetværk via de online sociale medier, hvor brugererfaringer og viden om cannabis til medicinsk brug deles på tværs. Oprettede i 2014 en Facebook gruppe for forældre til børn og unge. Har selv anvendt cannabis til medicinsk brug i 10 år i forbindelse med neuropati og dystoni. Initiativtager til foreningen Cannabis Danmark.

Hvorfor er jeg med i Cannabis Danmark: Vi skal have indsamlet midler til de danske forskere, der viser interesse for cannabisplanten. Brobygning og vidensdeling på tværs med andre lande, der i årevis har forsket i cannabisplanten, skal etableres. Danmark har en mulighed for at stå i front for de nordiske lande og bidrage til et samspil til fælles gavn for befolkningen. Dansk dyrkning af planten til medicinsk anvendelse bør vi se som vejen frem til generationerne fremadrettet.


Vibeke Sørensen – ekstern/freelance

Cand. mag i engelsk og praktisk formidling. Mange års erfaring med koordination, kommunikation og markedsføring samt web og design. Står i sekretariatet for blandt andet medlemsservice, hjemmeside, grafisk arbejde, nyhedsbreve, oversættelser og administrative opgaver.

Hvorfor er jeg med i Cannabis Danmark: Det er vigtigt for mig at gøre en forskel for folk i min dagligdag. Jeg har set en meget positiv virkning på flere, der har brugt cannabis til lindring af blandt andet smerter, og jeg synes, at det er på tide, at vi får gjort op med stigmatiseringen af denne fantastiske plante, så patienter kan få gavn af den uden at blive set ned på eller være tvunget til at gå til ulovligheder for at få hjælp.